Recept

Pasta met balletjes in paprikaroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In dit recept gebruik je een scheutje wijn, maar kijk eens wat openstaat in de koelkast. Met cava, roséwijn, Noilly Prat of blond bier lukt het ook.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snij ze in grove stukken. Duw het vlees in hoopjes uit de worsten (ongeveer ter grootte van een pingpongballetje) en rol ze tot balletjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes goudbruin.

  2. 2

    Verwijder de balletjes uit de pan, voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de knoflook, de ui en de paprika gaar. Kruid met de oregano, peper en zout. Blus met de wijn en voeg het bouillonblokje en 200 milliliter water toe. Lat 1 minuut inkoken en mix fijn. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Als de saus nog te lopend is, meng je het maïsmeel met 2 eetlepels water en voeg je dit toe aan de saus. Laat nog 1 minuut meekoken.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar, giet hem af en voeg een scheutje kookvocht bij de paprikasaus. Voeg de balletjes bij de saus en laat alles samen nog even opwarmen. Serveer de balletjes met de pasta en werk ze af met de extra oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met balletjes in paprikaroomsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!