Recept

Tarte tatin van wortel met geitenkaas en citroentijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De makkelijkste tarte tatin maak je in een steelpan die ook in de oven kan. Gebruik hiervoor zeker geen pan met antiaanbaklaag. Een koperen pan of een pan met dikke bodem werkt het best, omdat die de warmte mooi gelijk verspreidt.

Heb je geen ovenvaste pan? Maak de karamel dan in een steelpannetje, giet ze voorzichtig over in een bakvorm en ga daarmee verder aan de slag

bereiding
  1. 1

    Doe de kristalsuiker in een ovenvaste pan (22 cm diameter). Giet er water op tot de suiker net onderstaat. Laat de suiker smelten op een zacht vuur. Roer niet. Wacht tot er zich kleine lichtbruine belletjes vormen en roer dan met een garde tot een mooie karamel. Roer er voorzichtig de boter onder.

  2. 2

    Maak de wortelen schoon. Hou het loof bij om een pesto mee te maken. Halveer de wortelen en leg ze voorzichtig in de karamel. Laat ze zo een 15-tal minuten karamelliseren op een zacht vuur.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op de gekaramelliseerde wortelen en duw de randen voorzichtig naar binnen met behulp van een lepel. Opgelet: de karamel is heet! Zet de pan zo'n 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.

  4. 4

    Haal de pan met handschoenen uit de oven. Zet er een bord op en draai de pan met het bord om, zodat de wortelen bovenaan komen te liggen.

  5. 5

    Lepel de zachte geitenkaas op de taart, kruid ze nog met peper en zout en werk ze af met de verse citroentijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van wortel met geitenkaas en citroentijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!