Recept

Smoky tomatensaus met aardappelwedges en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker voor een last minute tuinparty!

The Messy Chef Jelle Beeckman tipt:

• Er is niets mis met kant-en-klaar. Meestal moet ik voor een last minute feestje toch nog naar de supermarkt voor extra drankjes en koop ik meteen twee zakken kant-en-klare aardappelwedges: een allemans-favoriet. Ik bak ze even krokant in olijfolie en laat ze daarna nog verder garen in de oven. De meeste variëteiten zijn al gekruid en je hoeft ze niet eerst te ontdooien.

• Heb je nog enkele overrijpe pruim- of kerstomaten? Gebruik ze dan mee als basis van je tomatensaus. De tomaten zullen heerlijk karamelliseren in de oven en nog zoeter worden.

bereiding
  1. 1

    Doe de passata samen met de rum, de knoflook, het paprikapoeder, de roze-marijn, de olijfolie en de hele chilipepers in een ovenvaste schaal. Zet de schaal in of op de BBQ. Laat 10 minuten doorkoken (afhankelijk van de hitte van je vuur).

  2. 2

    Doe de aardappelwedges in een ovenschaal met wat olijfolie. Bak ze ook op de BBQ.

  3. 3

    Werk de tomatensaus af met de geroosterde aardappelwedges, de romige burrata en de bladpeterselie. Kruid met peper en zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smoky tomatensaus met aardappelwedges en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!