Recept

Pastasalade met avocado-parmezaandressing, pancetta en gerookte kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“We love pastasalade! In de zomer staat er elke week wel eentje op het menu, de ene week al wat gezonder dan de andere. De restjes gaan meestal in de lunchbox van mijn dochter Fenne. Die vindt het leuk om eens iets anders mee naar school te nemen dan de klassieke boterhammen.”

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem onder koud water. Maak de pasta los. Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze onder koud water, pel ze voorzichtig en halveer ze.

  2. 2

    Bak de pancetta in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze grof. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Spoel de courgettes en snij ze in lange linten. Maak een marinade van een bodempje olijfolie, peper, zout, de gedroogde tijm en de gedroogde rozemarijn. Bestrijk er de courgettes mee en gril ze in een hete grillpan aan beide kanten.

  3. 3

    Maak de dressing. Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Doe de avocado samen met de yoghurt, de parmezaan, de ansjovisfilet, de geraspte citroenschil en het citroensap in de blender en mix tot een smeuïge dressing. Kruid hem met een snuifje cayennepeper en peper.

  4. 4

    Meng de pasta met de gegrilde courgette, de kerstomaatjes, een lepel dressing en de krokante pancetta en schep alles in een schaal. Schik de kipfilet in roosjes op de pastasalade en werk de salade af met de gehalveerde eieren, het basilicum en de parmezaanschilfers. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met avocado-parmezaandressing, pancetta en gerookte kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!