Recept

Gegrilde citroenkip met ovengegratineerde asperges en dragonolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, een heerlijk gerecht met asperges volgens de principes van Sandra Bekkari!

Natalie tipt! “Kies voor stevige tomaten die weinig vocht loslaten tijdens het garen in de oven. In seizoen kun je bijvoorbeeld een coeur de boeuf-tomaat kopen. Die is vast van structuur en heeft weinig pitjes.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de citroenschil, het citroensap, de gedroogde oregano en een flinke scheut olijfolie. Wentel de kipfilets in de marinade en laat ze 10 minuten marineren.

  2. 2

    Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Schil de asperges en breek de houtachtige uiteinden af. Leg ze in een ruime pot met lichtgezouten water en breng ze aan de kook. Neem de pot van het vuur zodra het water kookt en laat de asperges nog 5 minuten in de pot liggen. Neem ze er voorzichtig uit met een schuimspaan en laat ze even uitlekken. Schep de asperges in een ingeoliede ovenschaal, leg er de plakjes tomaat op en bestrooi ze met de mozzarella. Zet de asperges 5 minuten onder de ovengrill.

  3. 3

    Mix alle ingrediënten voor de kruidenolie. Kruid met peper, zout en citroensap naar smaak.

  4. 4

    Snij de derde citroen in schijfjes. Laat een grillpan goed heet worden en gril er de kip in. Bestrijk ze tijdens het grillen met de marinade. Gril ook de schijfjes citroen in de pan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde citroenkip met ovengegratineerde asperges en dragonolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!