Recept

Komkommersalade met erwten, munt, parelcouscous en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever vegan? 

Vervang de feta dan door een vegan kaas. Denk bijvoorbeeld aan Greek White van Violife, deze leunt qua smaak en textuur het dichtst aan bij feta.

bereiding
  1. 1

    Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een minuut voor het einde van de gaartijd de erwten toe en laat 1 minuut samen koken. Giet af en laat meteen afkoelen onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  2. 2

    Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in fijne plakjes, besprenkel met limoensap. Hak 8 muntblaadjes fijn. Snij de feta in blokjes. Rasp de schil van de limoen.

  3. 3

    Meng de parelcouscous en de erwten met de blokjes komkommer, de gesnipperde munt, de feta, 1 koffielepel limoenrasp, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Garneer met de plakjes avocado. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommersalade met erwten, munt, parelcouscous en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!