Recept

Waterkerspuree met krokante kippenhaasjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voeg eens waterkerspuree toe aan je puree. Het zorgt meteen voor een lentegevoel en is overheerlijk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de kippenhaasjes. Hak de bladpeterselie fijn. Neem drie kommetjes. Doe in het eerste kommetje de bloem. Klop in het tweede kommetje de eieren los. Doe in het derde kommetje de panko en kruid die met de kippenkruiden, het paprikapoeder en de bladpeterselie.

  2. 2

    Kruid de kippenhaasjes met peper en zout en wentel ze één voor één eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en dan door de panko. Leg de kippenhaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel ze met olijfolie. Bak ze zo’n 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. 3

    Schil intussen de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel de waterkers en verwijder de lange steeltjes. Hak de waterkers fijn en hou wat apart voor de afwerking.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en meng er de melk, de boter en de waterkers onder. Plet alles tot puree en kruid die met peper en zout.

  5. 5

    Lepel de waterkerspuree op de borden en leg er de kippenhaasjes bij. Werk af met de apart gehouden waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterkerspuree met krokante kippenhaasjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!