Recept

Kipspiesjes met krokante asperges en avocadosalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zonnig gerechtje van Libelle-chef Ilse dat je ook perfect op de barbecue kunt bereiden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij elk kippenhaasje in de lengte door en prik het vlees op vier satéprikkers. Meng de cayennepeper, het gerookt paprikapoeder en ½ koffielepel zout en bestrooi er de spiesjes mee.

  2. 2

    Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel met limoensap. Pers er de knoflook bij. Spoel de chilipeper, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snipper fijn. Hak de peterselie en de koriander fijn en voeg samen met de chili bij de avocado. Voeg nog wat olijfolie toe, kruid met peper en zout en roer om. Zet water op om de asperges in te garen.

  3. 3

    Breek het houtachtige uiteinde van de asperges en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de panko, de olijfolie en de parmezaan, strooi het over de asperges en gaar nog 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Bak intussen de kipspiesjes aan beide kanten goudbruin in olijfolie. Serveer ze met enkele asperges en een grote lepel salsa. Lekker met extra limoen en een handvol rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipspiesjes met krokante asperges en avocadosalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!