Recept

Zeebaars met venkel, groene asperges en beurre blanc

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Beurre blanc is een echte passe-partoutsaus, die elk visgerecht naar een hoger niveau tilt.

Toptip!

Je kunt de beurre blanc perfect op voorhand bereiden. Wacht enkel met het monteren met de boter tot net voor het serveren.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Begin met de saus. Doe de witte wijn, de groentebouillon en de room in een steelpannetje en zet het pannetje op een zacht vuur. Laat tot 1/3 inkoken.

 2. 2

  Maak intussen de venkel schoon en snij de knol overlangs in dunne stukken. Hou het loof apart voor de afwerking. Smelt de boter in een pan op een hoog vuur en leg er de stukken venkel in. Kruid ze met peper en zout. Draai de stukken venkel om als ze licht gekleurd zijn. Zet het vuur lager en laat de venkel zachtjes verder garen.

 3. 3

  Leg de zeebaarsfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper en zout. Gaar de zeebaarsfilets 15 minuten in de oven.

 4. 4

  Halveer de aspergepunten en voeg ze toe aan de venkel. Laat ze 3 minuten meebakken. Monteer intussen de saus door de boter in vlokjes toe te voegen.

 5. 5

  Leg de venkel met de asperges op de borden. Leg er de zeebaarsfilets op, overgiet met de beurre blanc en werk af met de dille en wat venkelloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars met venkel, groene asperges en beurre blanc

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!