Recept

Chipolataworstjes met krokante slastoemp en frisse appeldip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt

“Nog lekkerder: werk de krokante stoemp af met blokjes jonge of komijnkaas. In de appeldip kun je knapperige radijsjes verwerken.”

 

bereiding
  1. 1

    Schil de appelen en snij ze in hapklare blokjes. Spoel en snipper de peterselie. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Meng de appelblokjes met de lente-ui en de peterselie onder 4 eetlepels zure room en breng de dip op smaak met citroensap, peper en zout. Zet de dip koel weg.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af. Pureer de aardappelen met een klontje boter en 2 eetlepels zure room en breng de puree op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Pel de rode ui en snij hem in partjes. Rol de chipolataworstjes samen met de partjes rode ui op spiesjes. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de worstjes goudbruin en krokant.

  4. 4

    Maak de ijsbergsla schoon en snipper ze fijn. Snipper de sprietjes bieslook. Meng de sla en de bieslook onder de puree. Serveer de chipolatarolletjes met de puree en de appeldip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chipolataworstjes met krokante slastoemp en frisse appeldip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!