Recept

Toast met erwtenhummus, gerookte paling en gepekelde eieren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De gepekelde eieren kun je makkelijk een maand bewaren in de koelkast. Hou het wel hygiënisch en gebruik steeds een lepel om een eitje uit de pot te vissen. Je kunt ze niet alleen bij een slaatje eten of als topping van een toast, maar er zelfs eiersalade mee maken.

Graag een ander kleurtje? Je kunt eieren ook pekelen in wortelsap en zelfs in sojasaus.

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze voorzichtig. Meng het bietensap met de azijn en de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Doe de gekookte eieren in een weckpot en giet er het bietensap in. Let erop dat de eieren volledig onderstaan. Sluit de pot en zet hem 3 uur in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Pel de knoflook. Blancheer de erwtjes en de aspergepunten elk afzonderlijk 5 minuten in lichtgezouten water. Giet beide af en spoel ze onder koud water. Bewaar 2 eetlepels van de erwtjes en mix de rest samen met de knoflook, de geraspte citroenschil, de dragon, de munt, de kikkererwten en een scheutje olijfolie tot een gladde hummus. Kruid de hummus met peper en zout.

  3. 3

    Halveer de gepekelde eieren. Bak de sneden brood in olijfolie goudbruin aan beide kanten. Beleg ze met de hummus, de groene asperges, een half gepekeld eitje en wat gerookte paling. Werk de toasts af met de apart gehouden erwtjes en een takje rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toast met erwtenhummus, gerookte paling en gepekelde eieren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!