Recept

Aspergetartaar op z’n Vlaams met gerookte paling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tophapje! Ook lekker: in plaats van gerookte paling kun je variëren met andere soorten gerookte vis of gepelde garnaaltjes.

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Snij 7 asperges in hele fijne blokjes en snij 1 asperge met een dunschiller in linten.

  2. 2

    Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en hak ze fijn.

  3. 3

    Hak de kappertjes fijn. Snij de paling in fijne stukjes. Meng de aspergeblokjes met het fijngehakte ei, de helft van de stukjes gerookte paling, de kappertjes, de mayonaise en de peterselie. Voeg ook het citroensap, de olijfolie, peper en zout toe en meng voorzichtig onder elkaar.

  4. 4

    Gebruik een kleine serveerring van ongeveer 4 centimeter doorsnede om de tartaar in mooie torentjes op de bordjes te schikken. Werk de tartaar af met de aspergelinten en de rest van de paling en ga er nog eens met de pepermolen over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergetartaar op z’n Vlaams met gerookte paling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!