Recept

Fetakroketjes met verse tartaar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk hapje dat je ook in de airfryer kunt maken.

bereiding
  1. 1

    Blancheer de erwten 1 minuut in gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Mix de erwten samen met het ei en de feta kort in de blender of met een staafmixer. Er mag nog wat structuur in zijn. Breng het mengsel op smaak met de lente-ui, de knoflook, de geraspte citroenschil, peper en een beetje zout.

  3. 3

    Zet drie kommetjes klaar voor het paneren. Klop de eieren los in een kommetje, doe de bloem in een kommetje en doe ook de panko in een kommetje. Rol met vochtige handen balletjes van het feta mengsel en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de panko.

  4. 4

    Besprenkel de kroketjes met olijfolie. Bak ze 8 à 10 minuten in de airfryer op 200°C (of in de klassieke heteluchtoven, eveneens op 200°C).

  5. 5

    Maak de tartaar. Pel en snipper de sjalot. Snij de kappertjes, de augurken, het hardgekookte ei en de kruiden fijn. Meng alles onder de mayonaise. Serveer de fetakroketjes met de verse tartaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fetakroketjes met verse tartaar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!