Recept

Macaroni arrabbiata met mozzarella, kappertjes en pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Kies voor kwalitatieve tomaten uit blik, het komt de smaak van de arrabbiatasaus ten goede.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Pel en snipper de knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook. Voeg de chilivlokken toe en overgiet met de tomatenstukjes. Laat de saus 10 minuten rustig sudderen op een zacht vuur. Kruid met zout.

  2. 2

    Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af.

  3. 3

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kappertjes krokant. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.

  4. 4

    Doe de pasta in een ovenschaal, overgiet hem met de saus en scheur er de mozzarella over. Zet de schotel 5 minuten in de oven onder de grill. Werk af met de kappertjes, de pijnboompitten, de rucola en wat versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni arrabbiata met mozzarella, kappertjes en pijnboompitten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!