Recept

Asperges met kwarteleitjes, kruidencrumble en krokante prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip om boter te klaren!

Smelt de boter op een zacht vuur in een steelpan. Wanneer de melkbestanddelen komen bovendrijven, lepel je ze uit de pan. Wat overblijft is de geklaarde boter. Giet de geklaarde boter in een kannetje zonder het bezinksel; dit mag je gewoon weggooien.

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en verwijder het uiteinde. Stoom of blancheer de asperges gaar. (8 minuten in kokend water, 16 min stomen in stoommandje of stoomoven – bij een gemiddelde dikte van asperges.)

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes prosciutto op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 minuten in de oven. Laat ze daarna uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

  3. 3

    Kook de kwarteleitjes 4 minuten in kokend water met een scheutje azijn. Schrik ze onder koud water. Pel de gekookte eitjes en halveer ze. Smelt de boter op een zacht vuurtje, klaar de boter.

  4. 4

    Hak de bladpeterselie en de bieslook fijn. Meng de gehakte kruiden met de gepofte quinoa en 2 el van de geklaarde boter. Doe de rest van de boter in een kannetje. Verdeel de asperges over borden en lepel er een paar eetlepels van de geklaarde boter over. Leg er de halve kwarteleitjes en de stukjes prosciutto op en werk af met de kruidencrumble. Serveer met de overige boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperges met kwarteleitjes, kruidencrumble en krokante prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!