Recept

Ragù bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het ultieme recept voor deze klassieker. Ontdek hier al onze tips om de lekkerste ragù bolognese te maken.

bereiding
  1. 1

    Maak de soffritto. Maak de wortel, de ui en de selder schoon en snij ze in kleine stukjes. Stoof de groenten 5 minuten in de boter, zonder dat ze kleuren. Voeg de blokjes pancetta toe. Voeg de laurierblaadjes toe en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen, onder voortdurend omscheppen.

  2. 2

    Zet het vuur wat hoger en voeg het vlees toe. Kruid het met zout. Breek het tijdens het bakken met een houten lepel in niet te fijne stukken. Het vlees mag garen, maar niet te bruin kleuren. Blus met de wijn en laat die even verdampen.

  3. 3

    Voeg de tomaten (of de passata) en de bouillon toe. Kruid ze met peper en nootmuskaat. Zet het vuur heel laag en laat minstens 1.30 uur sudderen onder deksel. Roer af en toe en voeg eventueel nog wat bouillon of water toe als de saus te droog wordt.

  4. 4

    Voeg de melk of de room toe en laat nog 20 minuten sudderen. Kruid eventueel nog met peper en zout. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de saus en werk af met gemalen pecorino.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ragù bolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!