Recept

Gevulde varkensrollade met geroosterde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Hou de gaartijd van je gebraad altijd in de gaten. Als je je gerecht nog een uur in de oven laat staan omdat je nog niet klaar bent met het aperitieven, dan droogt het uit. Op lage temperatuur kun je de oven ook als bordenwarmer gebruiken."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en 1 sjalot en snipper ze fijn. Hak de helft van de salie heel fijn. Kneus de venkelzaadjes. Meng het gehakt met de gesnipperde sjalot, de knoflook, de venkelzaadjes en de helft van de gehakte kruiden. De andere helft van de kruiden gebruik je voor de tagliatelle. Kruid het gehakt met peper en zout.

  2. 2

    Snij het varkensvlees open tot een rechthoekige lap. Leg het gekruide gehakt erop en rol het vlees weer op.

  3. 3

    Leg de plakjes rauwe ham dakpansgewijs open. Leg hierop de varkensrollade. Vouw de plakjes ham rond het vlees. Bind de rollade vast met keukentouw en steek de rest van de salieblaadjes tussen het touw. Kruid de rollade met peper en zout.

  4. 4

    Pel de andere sjalot en snipper ze fijn. Maak de pastinaak en de courgette schoon en snij ze in grove stukken. Snij ook het pompoenvruchtvlees in grove stukken.

  5. 5

    Leg de rollade op de bakplaat en besprenkel met ze 2 eetlepels olijfolie. Bak de rollade 30 minuten in de oven. Leg dan de groenten bij de rollade. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bak het vlees en de groenten nog 30 minuten in de oven. Laat de rollade afgedekt 10 minuten rusten voor je ze aansnijdt.

  6. 6

    Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en meng er wat olijfolie en de rest van de gehakte kruiden onder. Rooster de walnoten kort in een pan zonder vetstof en en hak ze grof.

  7. 7

    Serveer de rollade op een grote schaal, samen met de geroosterde groenten. Draai roosjes van de kruidige tagliatelle en leg ze ertussen. Bestrooi het gerecht met de gehakte walnoten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde varkensrollade met geroosterde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!