Recept

Bloemkoolsteak met pompoenhummus en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Probeer dit lekker vegan alternatief voor vlees: bloemkoolsteak met pompoenhummus en granaatappel. Eenvoudig klaar te maken in amper 20 minuutjes en de oven doet de rest.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool. Snij 4 ‘steaks’ uit het midden van de bloemkool. Bewaar de buitenste bloemkoolroosjes.

  2. 2

    Leg de bloemkoolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de pompoenblokjes en de resterende bloemkoolroosjes op een andere bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 40 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en de bloemkool lichtjes gebruind is.

  3. 3

    Giet de kikkererwten af en bewaar een kopje van het vocht. Spoel ze onder koud water en dep goed droog. Roerbak de helft van de kikkererwten 5 minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de rest van de kikkererwten met het resterende vocht, de geroosterde pompoenblokjes, de bloemkoolroosjes, geperste knoflook, komijnpoeder, tahin, het citroensap en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met zout.

  5. 5

    Verdeel de hummus over de borden en smeer mooi uit. Leg er de bloemkoolsteaks op en verdeel er de kikkererwten over. Werk af met het fijngesneden sjalotje, granaatappelpitten en munt. Druppel er nog wat extra olijfolie over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsteak met pompoenhummus en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!