Recept

Gemarineerde bloemkoolspiesjes met zoetzure saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verras met bloemkool dankzij deze gemarineerde bloemkoolspiesjes met zoetzure saus. Eenvoudig en snel klaar. Ook geschikt voor veganisten.

bereiding
  1. 1

    Leg 20 bloemkoolroosjes in een microgolfbestendige schaal en giet er een scheutje water bij. Zet 6 minuten in de microgolf op hoogste stand tot ze beetgaar zijn.

  2. 2

    Maak een marinade met de arachideolie, het maïszetmeel, de chilivlokken en de sojasaus. Schenk dit over de bloemkoolroosjes en hussel alles goed onder elkaar. Laat 20 minuten marineren.

  3. 3

    Maak ondertussen de saus. Verwarm de sesamolie en voeg de geperste knoflook en geraspte gember toe. Roerbak 2 minuten.Voeg de rest van de ingrediënten, behalve het maïszetmeel, toe en breng op een zacht vuur aan de kook. Los het maïszetmeel op in een scheutje koud water en giet bij de saus. Laat al roerend indikken tot de gewenste dikte.

  4. 4

    Prik de bloemkoolroosjes op spiesjes en grill ze rondom beetgaar. Bestrijk ze met de saus en laat lichtjes karamelliseren. Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met de sesamzaadjes, gesnipperde peterselie, gesnipperde lente-ui en extra saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde bloemkoolspiesjes met zoetzure saus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!