Recept

Gnocchigratin met bloemkool, spinazie en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijke ovenschotel met pasta en bloemkool. De verse gnocchi vind je in de koeltoog bij de verse pasta's. Altijd handig om in huis te hebben als het snel moet gaan. Je kunt ze koken of roerbakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de gnocchi gaar zoals vermeld op de verpakking. Snij de bloemkool in roosjes en de prei in ringen. Roerbak ze samen 15 minuten in boter. Kruid met peper en zout. Giet er de wijn en de room bij en laat nog 8 minuten verder bakken.

  2. 2

    Bak ondertussen de kippenblokjes in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg er in delen de gespoelde en uitgelekte spinazie bij en laat slinken. Schep er nu de bloemkool met de prei en de gare gnocchi onder.

  3. 3

    Smelt 25 g boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er langzaam en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Spatel er de helft van de kaas onder en laat rustig smelten.

  4. 4

    Schep de groenten met de gnocchi in een ovenschaal en giet er de witte saus over. Bestrooi met de resterende kaas en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren eventueel nog af met verse blaadjes spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchigratin met bloemkool, spinazie en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!