Recept

Kokosstoofpotje van varkenshaasje met andijviepuree en paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Graag wat extra pit? Voeg dan een gesneden chilipepertje toe aan de gestoofde paksoi.”

bereiding
  1. 1

    Laat het varkenshaasje op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de andijvie en snipper ze in heel fijne reepjes. Verhit boter in een pan en fruit ze zacht. Breng de andijvie op smaak met peper, zout en de mosterd.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en pureer ze met een klontje boter en een beetje melk. Breng de puree op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout en meng er de andijvie onder.

  3. 3

    Snij het varkenshaasje in blokjes en kruid ze met peper en zout. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil en rasp de gember. Halveer de stengel citroengras en kneus hem met een mes tot de smaken en geuren vrijkomen.

  4. 4

    Verhit een beetje boter en olijfolie in een stoofpot en fruit er de sjalot en knoflook in. Voeg de gember en het gekneusde citroengras toe. Voeg de varkenshaasblokjes toe en schroei ze dicht. Lepel er de currypasta bij en roer goed om. Blus met de kokosmelk en laat op een zacht vuur 15 minuten indikken.

  5. 5

    Maak de paksoi schoon en snipper hem in reepjes. Verhit een bodempje olijfolie in een pan en stoof er de gesnipperde paksoi in aan. Blus met de sojasaus.

  6. 6

    Hak de cashewnoten grof. Snipper de koriander. Serveer het stoofpotje met de gestoofde paksoi en de andijviepuree en werk het af met de cashewnoten en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokosstoofpotje van varkenshaasje met andijviepuree en paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!