Recept

Maaltijdminestrone met tortellini en spruitjesbruschetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Met een basismaaltijdsoep kun je alle kanten uit. Vervang de verse pasta bijvoorbeeld eens door kort opgebakken gnocchi of door een restje graantjes zoals farro.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Begin met de bruschetta. Snij het stokbrood in schuine plakken, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze goudgeel en krokant in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap de wortelen en spoel het preiwit en de venkel. Halveer het preiwit en snipper het in fijne ringen. Snij de wortelen in blokjes, de selder in ringen en de venkel in lange fijne reepjes.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en stoof de groenten op een zacht vuur. Blus met de groentebouillon en laat de soep op een zacht vuur 20 minuten sudderen. Kruid de soep met peper en zout. Voeg de laatste minuten de verse pasta toe en kook ze mee volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Pel en snipper de sjalot. Maak de spruitjes schoon en snij ze in kwartjes. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de sjalot en de spruitjes, besprenkel ze met de honing en laat ze zachtjes karamelliseren.

  5. 5

    Bestrijk de sneetjes stokbrood met de ricotta, kruid die met peper en zout en lepel er de spruitjes op. Werk ze af met de hazelnoten. Serveer de maaltijdsoep met de bruschetta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!