Recept

Orecchiette met spinazie, kippengehakt en mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“I love orecchiette… Ze zijn perfect van vorm en happen lekker weg. Kies wel voor een stevige saus met wat structuur. In dit pastagerecht is de mosterd een verrassende smaakmaker. Hij geeft extra pit aan het kippengehakt, dat soms nogal flauw van smaak is en je het best dus extra kruidt.”

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snipper de salieblaadjes fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg er de salie, de sjalot en de knoflook aan toe en roerbak ze mee. Breng alles op smaak met de mosterd en de witte wijn. Voeg de spinazie in delen toe en laat ze slinken op een zacht vuur.

  3. 3

    Giet de pasta af. Vang het kookvocht op en hou 100 gram van de pasta apart voor het gerechtje van dinsdag. Voeg de rest van de pasta samen met 1 pollepel van het kookvocht toe aan de saus. Laat nog even goed doorwarmen en indikken en breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

  4. 4

    Schep de pasta in borden en werk hem af met de geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!