Recept

Fagiolipuree met traaggegaard lamsvlees

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lamsschouder vs. lamsbout

Wist je dat de lamsschouder afkomstig is van de voorpoten van het lam? De bout bevindt zich daarentegen aan de achterpoten. Zo weet je zeker dat je bij de slager om het juiste stuk vraagt!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 160°C. Bereid de lamsschouder. Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Maak inkepingen in de lamsschouder en steek blaadjes salie en plakjes knoflook in de inkepingen. Smeer de schouder in met de mosterd en kruid hem met peper en zout. Leg de schouder in een grote ovenschaal en giet er de witte wijn bij. Bedek de lamsschouder met aluminiumfolie en zet hem 4 uur in de oven.

 2. 2

  Giet de bonen af en spoel ze onder stromend koud water. Doe de bonen in een kookpot samen met de knoflook, het laurierblaadje en het zout. Kook ze 5 minuten en giet ze af. Verwijder het laurierblaadje.

 3. 3

  Rasp de schil van de citroen. Doe de ansjovis, de kappertjes, de olijfolie, de citroenschil en het chilipoeder bij de bonen. Mix alles glad. Doe er eventueel een scheutje water bij als de puree niet glad genoeg is.

 4. 4

  Maak de salsa verde. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de mosterd, de kappertjes, de azijn en de olijfolie. Kruid de salsa met peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng ze onder de salsa.

 5. 5

  Verwijder na 4 uur de aluminiumfolie van de lamsschouder en laat het vlees nog 30 minuten kleuren in de oven. Pluk het vlees van het bot.

 6. 6

  Verdeel de puree over een schaal, schik er het vlees op en werk af met de salsa verde.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fagiolipuree met traaggegaard lamsvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!