Recept

Irish stew met lamsvlees, Guinness en spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk vooraf

Nog lekkerder wanneer je het een dag op voorhand klaarmaakt!

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij ‘m in reepjes. Pel de teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in grove stukken van 5 centimeter. Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Snij de raapjes in grove partjes. Snij het lamsvlees in grove stukken van zo’n 6 centimeter. Spoel de aardappelen of schil ze.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en bak het lamsvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep het uit de pan en zet het opzij. Stoof de ui, de knoflook, de wortelen en de raapjes 1 minuut in dezelfde pan. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Voeg er het vlees, het bier, de fond, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagels en de jeneverbessen bij. Dek af en laat op een zacht vuur 1 uur garen.

  4. 4

    Voeg na 1 uur de spruitjes toe, roer alles om en leg de aardappelen bovenaan. Dek opnieuw af en laat nog 1 uur verder garen tot het vlees zacht is. Voeg af en toe een scheutje water toe. Kruid met peper en zout, neem er voor het serveren de kruiden uit en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Irish stew met lamsvlees, Guinness en spruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!