Recept

Minestra van zwarte bonen, aardappelen en fijne groentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptip!

Doe niet te veel zout in de bouillon bij het koken van de boontjes. Als je te veel zout gebruikt, wordt het velletje van de bonen taaier.

bereiding
  1. 1

    Week de bonen 24 uur in een ruime kom met veel water.

  2. 2

    Giet de bonen af en doe ze in een kookpot. Doe er water bij tot de bonen goed onderstaan. Pel en halveer de ui en de knoflook. Doe de ui en de knoflook samen met de peperkorrels, de laurierblaadjes en het zout in het water en kook de bonen 15 minuten tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af. Haal de ui, de knoflook en de specerijen eruit.

  3. 3

    Bereid de soep. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de selder en snij hem in kleine stukjes. Schil de wortel en snij hem in kleine blokjes. Spoel de courgette en snij ze in stukjes.

  4. 4

    Verhit olijfolie in hoge kookpot en fruit de ui en de knoflook. Doe er de wortel, de selder en de courgette bij en bak ze 10 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en bak ze twee minuten. Voeg de laurier en de tijm toe. Overgiet de groenten met de vleesbouillon en laat 20 minuten rustig sudderen.

  5. 5

    Schil ondertussen de aardappelen en snij in ze kleine blokjes. Doe na 10 minuten de aardappelen en de zwarte bonen bij de minestra. Kruid de soep met peper en zout. Hak de peterselie fijn. Verdeel de soep over de borden en werk af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestra van zwarte bonen, aardappelen en fijne groentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!