Recept

Preistoemp met een lichtgekookt eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete vegetarische recept van Libelle Lekker-chef Sofie: “Mijn absolute vegetarische topper is iets heel eenvoudigs: preistoemp met een lichtgekookt eitje. Puur comfortfood! Bovendien maak je het met ingrediënten van bij ons, je hoeft dus niet op zoek te gaan naar allerlei vreemde producten.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Maak de preiwitten schoon en snipper ze in ringen. Stoof ze aan in een klontje boter. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en pureer ze grof. Meng er de gefruite prei onder en breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Kook de eieren zacht in 4 à 5 minuten. Serveer de preipuree samen met het zachtgekookte eitje. Werk het gerecht af met extra peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Preistoemp met een lichtgekookt eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!