Recept

Salade met geroosterde spruitjes, veenbessen en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Handig bewaren! 

De gepekelde rode ui kun je nog zeker een week in de koelkast bewaren.

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui en snij ‘m in fijne ringen. Leg ze in een bokaal. Breng de rodewijnazijn met 50 milliliter water en de suiker aan de kook. Giet de kokende pekel over de rode ui. Laat de ui in de pekel afkoelen en laat het minstens 2 uur rusten op een donkere plek of in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Halveer de spruitjes, schik ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak de spruitjes in 25 à 30 minuten goudbruin en beetgaar in de oven.

  3. 3

    Haal de spruitjes uit de oven en laat ze kort afkoelen tot ze lauw zijn. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof, laat ze afkoelen en hak ze grof. Hak de bladpeterselie grof.

  4. 4

    Meng de geroosterde spruitjes met 2 eetlepels gepekelde rode ui, de bladpeterselie, de gedroogde veenbessen en de walnoten. Verbrokkel de feta over de salade. Serveer de salade met de rest van de rode ui in een bokaaltje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met geroosterde spruitjes, veenbessen en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!