Recept

Thais spiesje met basmatirijst en een frisse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehaktballetjes anders-dan-anders!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Rasp de gember en pers het knoflookteentje. Meng het gehakt met de gember, de knoflook en het paneermeel. Kruid met een snuifje cayennepeper en peper en zout. Rol er kleine balletjes van, met een diameter van ongeveer 3 centimeter.

  2. 2

    Doe wat boter en olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes goudbruin en krokant. Steek ze als ze gaar zijn op een satéprikker en hou ze warm in de oven.

  3. 3

    Maak de saus. Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de currypasta toe, roerbak kort en blus met de kokosmelk. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  4. 4

    Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Meng voor de vinaigrette de maïsolie met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Snij de rodekool fijn, snij de chilipeper in lange reepjes en de rode ui in ringen. Snij de komkommer en de ongeschilde appel in plakjes en de wortel in fijne lange repen.

  5. 5

    Hak de pindanoten grof. Verdeel de groenten en de rijst over de borden en leg er een spiesje bij. Serveer de saus in een apart kommetje. Werk het gerecht af met enkele blaadjes koriander en munt, de grofgehakte pindanoten en sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thais spiesje met basmatirijst en een frisse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!