Recept

Prei-aardpeercrème met koningsoesterzwammen en tijmolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fluweelzachte crème, goudbruin gebakken oesterzwammen en dan nog een aromatische olie: dit gerecht is qua smaak en textuur helemaal top. Bovendien is het vegan, dus iedereen geniet mee.

Tip! Is de crème te lopend, zet ze dan nog even op een zacht vuur in een brede pan zonder deksel. Het teveel aan vocht kan dan verdampen.

Dit recept is bedoeld als bijgerecht of als sharing dish voor 4 personen.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardpeer en de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de blokjes aardpeer en aardappel zacht in 500 milliliter water met de groentebouillon. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.

  2. 2

    Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de prei en snij de stengels overlangs door. Spoel ze goed en snij ze in fijne halve ringen. Smelt een klontje boter en stoof de prei helemaal zacht. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Doe de tijm en de knoflook samen met 60 milliliter olijfolie in een pannetje en laat de olie enkele minuten zacht sudderen. Zet opzij.

  4. 4

    Mix de aardpeer, de aardappel en de prei met 2 eetlepels plantaardige boter en een scheutje kookvocht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.

  5. 5

    Snij de koningsoesterzwammen overlangs door. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje plantaardige boter en bak de koningsoesterzwammen goudbruin. Voeg de sojasaus en de agavesiroop toe en laat karamelliseren.

  6. 6

    Serveer de prei-aardpeercrème met de gebakken oesterzwammen en de tijmolie. Werk af met de extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Prei-aardpeercrème met koningsoesterzwammen en tijmolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!