Recept

Albanese bonenschotel (pasul në tavë)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Albanese Zicavete maakt regelmatig voor haar man en twee kinderen pasul në tavë, een traditionele Albanese bonenschotel. "Het is een oud gerecht waarmee we onze traditie in ere houden. In de winter eten we het elke week, in de zomer zeker elke maand."

bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in stukken. Doe de paprika's samen met de bonen en het vlees in een pot met 1 liter water. Laat twee uur koken en voeg om de 10 minuten extra water toe.

  2. 2

    Pel de ui en snij hem in stukjes. Stoof de ui in de boter aan in een pan. Voeg het jeneverbessenpoeder toe zodra de ui bruin kleurt. Zet het vuur uit en roer even om.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schep het uimengsel bij de bonen en kruid alles met peper en zout.

  4. 4

    Schep alles in kleine ovenschaaltjes en zet nog 20 minuten in de oven. Werk ze af met de verse kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Albanese bonenschotel (pasul në tavë)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!