Recept

Salade van geroosterde bloemkool en broccoli met aardpeerchips en pulled chicken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgetvriendelijke en snelle wintersalade met heerlijke pulled chicken.

Extra snel! Wil je de gepocheerde kip makkelijk en vlug in draadjes trekken? Doe het met de K-haak in de keukenrobot.

bereiding
  1. 1

    Doe de mosterdzaadjes met 150 milliliter water in een steelpannetje en laat 20 minuten koken. Zeef de zaadjes. Breng de wittewijnazijn samen met de suiker aan de kook en giet het mengsel over de gekookte mosterdzaadjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Boen de pastinaak schoon en snij hem in grove stukken. Leg de pastinaak op een met bakpapier beklede ovenplaat, maar laat nog wat plaats over voor de broccoli en bloemkool. Kruid de pastinaak met peper, zout en gedroogde tijm. Sprenkel er olijfolie over en gaar de pastinaak 25 minuten in de oven. Leg er na 10 minuten de broccoli en de bloemkool bij. Besprenkel ook die met olijfolie en kruid met tijm, peper en zout.

  3. 3

    Doe het bouillonblokje in water en breng het aan de kook. Snij de kip in grove stukken en blancheer ze 12 minuten in de bouillon. Trek de kip tot draadjes.

  4. 4

    Verhit de arachideolie in een pan met dikke bodem. Snij de aardpeer met een mandoline in heel dunne plakjes. Bak ze krokant in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Spoel en droog de spinazie. Verdeel de spinazie over de borden, leg er de geroosterde pastinaak, bloemkool en broccoli op. Verdeel er de draadjes kip over en werk af met de aardpeerchips, de gepekelde mosterdzaadjes en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van geroosterde bloemkool en broccoli met aardpeerchips en pulled chicken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!