Recept

Op de graat gebakken schartong met kappertjessaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een frisse salade.

Schartong behoort net als pladijs en tarbot tot de familie van de platvissen, maar is lief voor je portemonnee. Ideaal om kort op de graat te bakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 80°C. Kruid de vis met peper en zout. Doe 60 gram bloem in een diep bord, klop de eieren los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde diep bord. Wentel de vis eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de panko. Bak de vis in olie goudbruin en gaar in een pan. Hou hem warm in de oven.

  2. 2

    Maak de pan van de vis schoon met wat keukenpapier en blus met de wijn. Laat de wijn 2 minuten inkoken. Snij 60 gram van de boter in blokjes. Meng 15 gram van de boter met 1/2 koffielepel bloem. Voeg de kappertjes, de blokjes boter en het boter-bloemmengsel toe aan de pan en roer goed tot de boter is gesmolten.

  3. 3

    Zet het vuur zachter en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Breng de saus op smaak met het citroensap en roer er de peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de krokante vissen op de borden en giet er de saus over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Op de graat gebakken schartong met kappertjessaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!