Recept

Orecchiettesalade met spruitjes en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker veggie: laat het spek weg en geef er een spiegeleitje bij.

Budget- en diepvriesproof!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon. Leg 1/3 van de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Gaar ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken. Pel en snipper de sjalot. Hak 1/3 van de spruiten fijn met een kleine blender of hakmolentje. Maak van de rest de blaadjes los.

  3. 3

    Fruit eerst de sjalot en de gehakte spruitjes in wat olijfolie en roerbak tot de spruitjes glazig zijn. Voeg de room toe en roerbak verder. Voeg de uitgelekte pasta, de ovengeroosterde spruitjes en de losse spruitjesblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de gehakte hazelnoten met de parmezaan en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper. Snij de plakjes spek in stukken van 3 à 4 cm en bak ze krokant in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Leg een handvol rucola in diepe borden, verdeel er wat van de pasta-spruitjessalade over en werk af met de veenbessen, de gebakken spekplakjes en de hazelnoten-parmezaancrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiettesalade met spruitjes en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!