Recept

Shakshuka met groenekool en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van groenekool is jonge bladspinazie ook heel lekker in dit gerecht!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de groene kool in reepjes en spoel onder stromend water. Laat goed uitlekken.

  2. 2

    Verhit olie in een grote braadpan die in de oven mag. Stoof de ui glazig. Voeg er de knoflook en groene kool aan toe. Stoof de groenten 5 minuten op een zacht vuur. Kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder en cayennepeper. Roer goed om giet er de tomatenblokjes bij. Laat 5 minuten rustig pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe om.

  3. 3

    Maak met een lepel kuiltjes in de saus voor de eitjes en breek de eieren voorzichtig in de saus. Brokkel er de fetakaas over en zet de pan in de oven voor 10 minuten of tot wanneer het eiwit van de eieren is gestold.

  4. 4

    Hak de peterselie grof. Werk de shakshuka af met de gesnipperde peterselie en kruid eventueel nog eens met cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Shakshuka met groenekool en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!