Recept

Ovenkip met citroen en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rozemarijn is een vast onderdeel van de mix Provençaalse kruiden en is erg aromatisch. Het past heerlijk bij aardappelen, rosbief, lamsvlees én kip. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de kip goed droog met keukenpapier. Rasp de schil van 1 citroen en snij de citroen doormidden. Meng voor de rub de geraspte citroenschil met het grof zeezout, de olijfolie, de honing en wat peper. Haal de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en meng ze door de rub.

  2. 2

    Wrijf de kip in met de rub. Vul de buikholte van de kip met de citroenhelften en de rest van de rozemarijn en bind de kip op met keukentouw. Leg de kip in een grote ingevette braadslede en leg er een vel aluminiumfolie over. Gaar de kip 30 minuten in de oven. Verwijder de folie en braad de kip nog 20 à 30 minuten tot ze goudbruin en gaar is.

  3. 3

    Spoel de ongeschilde aardappelen en prik erin met een scherp mesje. Borstel ze in met een beetje olijfolie. Leg ze na 15 minuten op het rooster van de oven en gaar de aardappelen 45 à 50 minuten. Snij ze open vlak voor het serveren.

  4. 4

    Rasp de schil van de resterende citroen en meng de schil onder de ricotta. Kruid de ricotta met peper en zout. Lepel de ricotta op de opengesneden gepofte aardappelen. Serveer de kip met de aardappelen. Lekker met een frisse winterse salade van andijvie, radicchio of witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenkip met citroen en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!