Recept

Marokkaanse sinaasappel-amandelgebakjes met vanilleroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sandra Bekkari: "Je kunt alles afzonderlijk op voorhand maken en kort voor het serveren op de borden leggen en afwerken"

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cake. Rasp de schil van de halve sinaasappel tot je 1 koffielepel hebt. Pers het sap. Klop de eieren op met de rietsuiker en meng met de olie, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Meng het amandelpoeder, het natriumbicarbonaat en de kaneel en roer kort door het beslag. Giet het beslag in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm (34 x 24 cm) en bak de cake 35 à 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de gekonfijte sinaasappelschil. Snij de schil van de halve sinaasappel in lange fijne reepjes. Verwijder zeker het witte deel en het vruchtvlees van de sinaasappel. Doe de reepjes in een steelpannetje met water en laat 10 minuten zacht koken. Giet ze af en laat ze uitlekken. Doe ze in een steelpannetje met de honing, 70 milliliter water, het kaneelstokje en de kardemompeulen en laat 30 minuten zacht garen.

  3. 3

    Haal de schillen uit de honingsiroop en leg ze op bakpapier. Bewaar de honingsiroop om de gebakjes mee af te werken.

  4. 4

    Maak de vanilleroom. Halveer het vanillepeultje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Klop de room op met de vanillezaadjes. Voeg de honing toe en meng goed. Bewaar de room in de koelkast.

  5. 5

    Snij plakken van 2 cm van de cake. Besprenkel elk plakje cake met de honingsiroop van de gekonfijte sinaasappelschilletjes. Werk de gebakjes af met de vanilleroom en de gekonfijte sinaasappelschilletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!