Recept

Kalkoengebraad met wintergroenten op één bakplaat

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Heb je hier nog graag aardappeltjes bij? Een gratin of ovenkrieltjes passen prima, zijn makkelijk in een grotere hoeveelheid te maken én kunnen mee in de oven." 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte. Spoel de pompoen, verwijder de pitten en snij het ongeschilde vruchtvlees in blokjes. Pel de uien en snij ze in partjes. Snij de bol knoflook ongepeld horizontaal doormidden. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.

 2. 2

  Vet een bakplaat in met 1 eetlepel olijfolie en verdeel er de blokjes pompoen, de uien en de gehalveerde bol knoflook over. Meng 4 eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, peper en zout. Meng dit met de groenten op de bakplaat.

 3. 3

  Meng 1 eetlepel olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en oregano, peper en zout. Bestrijk er het kalkoengebraad mee en leg dit in het midden van de bakplaat. Bak alles 15 minuten in de oven.

 4. 4

  Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Voeg de spruitjes toe en schep de groenten goed om. Zet alles nog 35 minuten in de oven. Worden de spruitjes te snel bruin, dek dan het geheel af met aluminiumfolie.

 5. 5

  Meet de temperatuur van het gebraad met een thermometer. Gevogelte moet een kerntemperatuur van 70°C hebben. Laat het gebraad 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het in plakken te snijden. Presenteer het gebraad op een grote schotel met de geroosterde groenten en werk af met de takjes rozemarijn en oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoengebraad met wintergroenten op één bakplaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!