Scheermesjes met limoenolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scheermesjes met limoenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook makkelijk: als je oven niet op 55°C kan, kook je de scheermessen 1 minuut in lichtgezouten water.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 55°C. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn zonder de zaadjes. Pel en plet de knoflook. Meng de geraspte limoenschil, het limoensap, de chilipeper en de knoflook onder de olijfolie.

  2. 2

    Spoel de scheermesjes grondig. Doe de scheermesjes in een ovenschaal, overgiet ze met de witte wijn en kruid ze met peper en zout. Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 20 à 25 minuten in de oven of tot ze zacht en open zijn.

  3. 3

    Haal de scheermesjes uit de schelpen en verwijder het zwarte zakje. Meng de scheermessen met de limoenolie en leg ze terug in de schelpen om ze te serveren. Werk ze af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 55°C. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn zonder de zaadjes. Pel en plet de knoflook. Meng de geraspte limoenschil, het limoensap, de chilipeper en de knoflook onder de olijfolie.

  2. 2

    Spoel de scheermesjes grondig. Doe de scheermesjes in een ovenschaal, overgiet ze met de witte wijn en kruid ze met peper en zout. Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 20 à 25 minuten in de oven of tot ze zacht en open zijn.

  3. 3

    Haal de scheermesjes uit de schelpen en verwijder het zwarte zakje. Meng de scheermessen met de limoenolie en leg ze terug in de schelpen om ze te serveren. Werk ze af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.