Recept

Pastaschelpen met rucolapesto en spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettip! Vervang de pijnboompitten in een homemade pesto door zonnebloempitten: die zijn meer dan de helft goedkoper én even lekker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de pesto. Doe alle ingrediënten in de blender en mix ze tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Kook de pastaschelpen beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze daarna af en hou een beetje kookvocht bij.

  3. 3

    Maak de spruitjes schoon, snij ze in de helft en blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.

  4. 4

    Meng 65 gram van de rucolapesto met de ricotta en het kookvocht en hussel dat mengsel samen met de spruitjes voorzichtig onder de pasta. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en schep er de pasta in.

  5. 5

    Hak de pecannoten fijner en strooi ze over de pasta. Strooi er ook de gemalen kaas over. Bak de schotel 10 minuten in de oven, tot je een lekker korstje krijgt. Haal ze uit de oven en werk af met verse rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met rucolapesto en spruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!