Recept

Snelle kaneelrolletjes met marsepeinvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Ik ben een grote fan van vers flammkuchendeeg, omdat dit rechthoekig is. Je hebt geen snijverlies en dat werkt veel makkelijker. Als ik een verjaardagsfeestje geef voor de kinderen en ik veel taarten moet maken, kies ik zelfs voor bladerdeeg op rol. Dat werkt een beetje zoals huishoudfolie: ontrollen, snijden en opnieuw oprollen. Heerlijk makkelijk!” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Ontrol het flammkuchendeeg en leg het op een bebloemd werkblad.

  2. 2

    Smelt de boter en bestrijk er het deeg mee. Rasp de marsepein fijn (of cutter ‘m in de blender) en meng hem met de donkerbruine kandijsuiker, de kardemom en de kaneel.

  3. 3

    Strooi het marsepeinmengsel op het deeg, rol het deeg strak op en snij het in stukken van 3 à 4 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ze in kransvorm schikken of ze er apart op leggen. Bak de rolletjes 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak intussen de topping. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Roer de roomkaas los. Smelt de witte chocolade met de slagroom en meng hem met de roomkaas tot een lopende topping. Breng ze op smaak met een scheutje citroensap.

  5. 5

    Neem de kaneelrolletjes uit de oven, laat ze een beetje afkoelen op een rooster en lepel er de topping over. Werk de rolletjes af met wat geraspte citroenschil. Eet ze het liefst lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle kaneelrolletjes met marsepeinvulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!