Recept

Tagliatelle met winterwortelsaus en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Harissa is een dieprode hete kruidenpasta afkomstig uit de Marokkaanse keuken. De basisingrediënten zijn chili en knoflook. Gebruik het in deze pasta voor een pittige toets. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper ’m fijn. Pel en pers de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Rooster de pitjes en zaadjes in een droge koekenpan.

  2. 2

    Schil de winterwortelen en snij ze in kleine stukjes. Kook ze gaar in gezouten water. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af.

  3. 3

    Giet de winterwortelen af en doe ze in de blender. Voeg de sojaroom, het gebakken knoflook-uimengsel, de gedroogde oregano en de harissa toe en mix tot een gladde saus.

  4. 4

    Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus op. Brokkel er de feta over en werk de pasta af met de pitjes en de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met winterwortelsaus en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!