Recept

Patatas bravas met tomaat-paprikasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef er sardientjes in tomatensaus uit blik en gemarineerde olijven bij voor een borrel met een zuiderse toets!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 4 cm. Kook ze in gezouten water net beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

  2. 2

    Maak intussen de tomatensaus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui en de knoflook met het paprikapoeder en het gerookt paprikapoeder zacht in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, de chilivlokken en een snuifje zout toe. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen. Mix de saus fijn en kruid eventueel nog met chili en zout.

  3. 3

    Smelt het eendenvet in een steelpan en bak de aardappelen op een laag vuur goudbruin en krokant.

  4. 4

    Maak de aioli. Pel en plet de knoflook. Doe de eidooiers en de knoflook in een mengkom. Klop de eidooiers op, voeg er geleidelijk aan de olijfolie bij en blijf kloppen tot je een mayonaiseachtige saus verkrijgt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Serveer de gebakken aardappelblokjes met de aioli en de tomaat-paprikasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Patatas bravas met tomaat-paprikasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!