Patatas bravas à la Ilse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Patatas bravas à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Spaanse klassieker op de tapaskaart!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika, verwijder de zaadjes en de zaadlijs­ten en snij de paprika in kleine blokjes. Fruit de paprikablokjes aan in een scheutje olijfolie.

  2. 2

    Verhit de olijfolie en fruit de ui en de knof­look. Voeg het paprikapoeder toe en schep goed om. Voeg nu de passata en het laurierblaadje toe en breng op smaak met harissa, azijn, suiker en zout. Voeg de gegaarde paprikablokjes toe en blus met de witte wijn. Dek af en laat 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Mix de saus fijn. Ver­warm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Leg de aardappelblokjes op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Verdeel de aardappelpartjes over komme­tjes of over papieren wegwerpzakjes, lepel er een beetje van de pikante saus over en ser­veer met een lepeltje mayonaise en een snuifje cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika, verwijder de zaadjes en de zaadlijs­ten en snij de paprika in kleine blokjes. Fruit de paprikablokjes aan in een scheutje olijfolie.

  2. 2

    Verhit de olijfolie en fruit de ui en de knof­look. Voeg het paprikapoeder toe en schep goed om. Voeg nu de passata en het laurierblaadje toe en breng op smaak met harissa, azijn, suiker en zout. Voeg de gegaarde paprikablokjes toe en blus met de witte wijn. Dek af en laat 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Mix de saus fijn. Ver­warm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Leg de aardappelblokjes op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Verdeel de aardappelpartjes over komme­tjes of over papieren wegwerpzakjes, lepel er een beetje van de pikante saus over en ser­veer met een lepeltje mayonaise en een snuifje cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.