Recept

Worteltaart met roomkaasfrosting

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke worteltaart met roomkaasfrosting maak je met zoetstof in de plaats van suiker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Splits 1 van de 2 eieren. Klop 1 heel ei met 1 extra eidooier los. Bewaar het eiwit.

  2. 2

    Mix de zonnebloemolie en de zoetstof samen romig. Voeg al mixend het eidooiermengsel toe. Meng er de walnoten en de wortelen door. Voeg het bloemmengsel toe en spatel goed door.

  3. 3

    Klop de 2 eiwitten met het zout stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het wortelbeslag. Giet het beslag in de vorm (springvorm van 20 cm diameter) en bak de taart in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

  4. 4

    Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Klop de roomkaas los met de zoetstof en bestrijk er de afgekoelde taart mee. Bestrooi met de walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Worteltaart met roomkaasfrosting

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!