Recept

Zoete labneh met ovengebakken herfstfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Ook lekker: voeg voor de volwassenen een scheutje rum toe aan het herfstfruit voor je het in de oven zet."

bereiding
  1. 1

    Meng de yoghurt met 4 eetlepels honing en 2 eetlepels oranjebloesemwater en schep hem in een neteldoek. Hang de doek boven een kom, zet alles 1 nacht in de koelkast en laat de yoghurt goed uitlekken.

  2. 2

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 185°C. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Boen de appelen en de peren schoon en snij ze in plakjes. Meng ze met de bramen, de vijgen, een snuifje sumak, het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel oranjebloesemwater, de vanillezaadjes en het stokje en hussel alles goed door elkaar.

  3. 3

    Stort het fruit in een ovenschaal en besprenkel het ruim met honing. Bak het 20 minuten in de oven. Rooster intussen de amandelschilfers en de pistachenoten in een pan zonder vetstof. Schenk er flink wat honing bij en laat zachtjes karamelliseren. Schep de noten uit de pan, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes.

  4. 4

    Roer de labneh los en lepel hem op een grote schaal. Schep er het ovengebakken herfstfruit op en werk af met de krokante nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete labneh met ovengebakken herfstfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!