Recept

Burger met BBQ-paddenstoelen en knolselderremoulade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Pas de Bleu is een heerlijke blauwe kaas van bij ons die je zeker eens moet proberen in dit gerecht. De zoute kaas past lekker bij de smeuïge knolselderremoulade en wordt hierdoor heel toegankelijk... ook als je normaal geen fan bent van blauwe kaas!”

 

bereiding
  1. 1

    Maak de remoulade. Schil de knolselder en snij hem met een mandoline of keukenrobot in fijne plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, mierikswortelroom naar smaak, het citroensap, de citroenschil, peper en zout. Lepel de saus onder de knolselder, voeg de rozijnen en de peterselie toe en meng goed. Zet fris weg.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit ze in hete olijfolie. Scheur de oesterzwammen en de shiitakes in stukken en voeg ze toe aan de sjalot en de knoflook. Bak de paddenstoelen knapperig en krokant. Voeg de BBQ-saus toe en laat ze op hoog vuur karamelliseren. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en droog de sla. Spoel de appel en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Halveer de hamburgerbroodjes en beleg ze met de blaadjes sla, de plakjes appel, de BBQ-paddenstoelen en de knolselderremoulade. Verbrokkel eventueel nog de Pas de Bleu en werk er de burgers mee af. Eindig met de hamburgerhoedjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burger met BBQ-paddenstoelen en knolselderremoulade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!