Recept

Cheesecake in een glaasje met frambozencoulis

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Kaastaart, dat smaakt altijd. Wil je het nog extra feestelijk, maak dan eens no bake cheesecake in een glaasje. Je oven heb je zelfs niet nodig. Zo doet Ilse het!

Afhankelijk van hoe groot je dit dessertje wil maken, kun je kleine of grotere glaasjes gebruiken. Het spreekt voor zich dat je als je kleinere glaasjes gebruikt, je er meer kunt vullen met deze hoeveelheden.

bereiding
 1. 1

  Doe de koekjes in een plastic zakje met zipsluiting en verkruimel ze met de deegrol. Giet de gesmolten boter bij in het zakje en kneed tot je een kruimelig mengsel krijgt.

 2. 2

  Verdeel de koekkruimels over de bodem van 4 serveerglaasjes en duw een beetje aan. Zet de glaasjes 10 minuten in de diepvriezer zodat de koekjesbodem kan opstijven.

 3. 3

  Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de citroen.

 4. 4

  Klop de plattekaas los met de suiker en de eidooier. Dit kan in de keukenrobot of met de hand. Voeg de geraspte citroenschil toe.

 5. 5

  Verwarm het citroensap in een pannetje en haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, laat ze oplossen in het warme citroensap.

 6. 6

  Klop de slagroom stijf.

 7. 7

  Roer de opgeloste gelatine door het plattekaasmengsel. Spatel er de opgeklopte room door.

 8. 8

  Haal de glaasjes met de koekjesbodem uit de diepvriezer. Leg in elk glaasje een framboos. Overgiet met de plattekaasvulling maar doe de glaasjes niet volledig vol: laat bovenaan ongeveer 1/3 vrij.

 9. 9

  Laat de cheesecake 3 uur opstijven in de koelkast. Werk de glaasjes daarna af met een dun laagje coulis, een framboos en wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake in een glaasje met frambozencoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!