Recept

Mac and cheese met pompoen en amandelkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: "Mijn lief, mijn papa en de kindjes... ze smullen er allemaal even hard van. Deze schotel is een echte allemansfavoriet."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier en kruid ze met peper en zout en het kerriepoeder. Bedruppel ze met de olijfolie. Rooster de pompoenblokjes zo’n 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook intussen de macaroni beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer om tot je een korrelige massa krijgt. Voeg wat van de melk toe en roer los. Voeg de rest van de melk toe en laat zachtjes sudderen tot je een dikkere saus krijgt. Voeg de drie kaassoorten toe, maar hou een beetje apart voor de afwerking.

  4. 4

    Haal de pompoenblokjes uit de oven en mix de helft glad. Meng de pompoenpuree en de rest van de pompoenblokjes onder de kaassaus.

  5. 5

    Giet de macaroni af en meng hem onder de kaassaus. Meng er de hamblokjes onder en schep alles in een grote ovenschaal. Strooi er de rest van de gemalen kaas, het amandelmeel en de amandelschilfers over. Zet de mac and cheese nog 10 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mac and cheese met pompoen en amandelkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!