Recept

Pasta met pompoensaus en noten-saliecrunch

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Salie is warm, een tikkeltje kruidig en zelfs wat bitter van smaak: een echt herfstkruid en heerlijk in een pasta met pompoen.

Zelf pompoenpuree maken? Bedruppel pompoenblokjes met wat zonnebloemolie en bak ze 30 minuten in een oven van 180°C. Pureer ze dan in de blender. Je kunt ook kant-en-klare pompoenpuree kopen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm een bodempje olijfolie en voeg de walnoten, enkele blaadjes salie en een snuifje zout toe. Roerbak 3 minuten tot de noten goudbruin zijn en de salie krokant. Schep alles (met de olie) uit de pan.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en bak ze in dezelfde pan glazig. Kruid met zout. Pel en pers de knoflook. Voeg de knoflook, het paprikapoeder en de chilivlokken bij de sjalot en roerbak alles 1 minuut verder. Voeg dan de pompoenpuree, de sojasaus en de room toe. Kruid met peper en eventueel nog wat zout en roer alles goed onder elkaar. Zet het vuur uit en breng de saus verder op smaak met wat citroensap.

  3. 3

    Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Bewaar een kopje van het kookvocht. Giet de pasta af en schep de pasta, samen met de spekjes, onder de pompoensaus. Voeg eventueel wat kookwater toe als de saus te dik is.

  4. 4

    Verdeel de pasta over de borden en werk af met de noten-salie-crunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met pompoensaus en noten-saliecrunch

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!